7 Γνώμες

user

Αριστοτέλης Παπαδόπουλος Φιλόλογος-φιλόσοφος-ποιητής
Μάρτιος 20, 2014

Το βιβλίο ΠΡΩΤΟ.....ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ είναι ένα εξαιρετικό αριστούργημα φτιαγμένο με ψυχή,προορισμένο να αγγίξει την ψυχή των αναγνωστών του. Παρέχει ουσιαστική γνώση για τις πρώτες βοήθειες και για τα παιδιά και για τους γονείς. Έχει απίστευτη εκφραστικότητα μέσα από τα στιχάκια του γεγονός που (όποιος την γνωρίζει) καθρεφτίζει απόλυτα την εκραστικότητα του προσώπου και του σώματος της συγγραφέως του. Το βιβλίο αυτό είναι προορισμένο να πετάξει πολύ ψηλά μαζί με τους αετούς!! Είμαι σίγουρος ότι προχωράει μπροστά και χαράζει μονοπάτι που οδηγεί σε απάτητες κορυφές!!!γιατί και η δημιουργός του έχει εκτόπισμα μοναδικού ,ξεχωριστού και πολλά υποσχόμενου ανθρώπου.

user

Νίκος - Δέσποινα
Φεβρουάριος 19, 2014

Λεντζή Αμαλία πραγματικά μας έχεις μπερδέψει. Εγραψες το βιβλίο(πρωτο...βοηθηματα) για τα παιδιά, όμως εμείς βλέπουμε ένα βιβλίο για όλες τις ηλικίες ,ένα βιβλίο που και οι ενήλικες με τον τόσο διασκεδαστικό τρόπο, μπορούν να πάρουν τεκμηριωμένες ιατρικές συμβουλές πρώτων βοηθειών! Αποκαλύπτεις αληθινά πόσο απλό είναι με γνώση να σώσουμε ζωές,Τα παιδιά περνούν ευχάριστα, ξεφυλλίζοντας τις καταπληκτικές έγχρωμες σελίδες του,αγγίζοντας τις ψυχούλες τους. Οι αλήθειες που περνάς αγγίζουν και τις δικές μας ψυχές και αυτόματα γίνεται ένα βιβλίο που όλες οι οικογένειες είναι απαραίτητο να το έχουν σε εμφανές σημείο στο σπίτι. Δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε γνωστούς και φίλους να πάρουν τις γνώσεις και να νιώσουν τα ίδια συναισθηματα.
Με πολυ πολύ αγάπη Νίκος - Δέσποινα

user

Άγγελος Πραγματικόπουλος "Καθηγητής ΜΙΤ MASSACHUSETTS INSTITUTE of TECHNOLOGY "
Φεβρουάριος 17, 2014

Κατά την γνώμη μου η κ. Λεντζή Αμαλία είναι μακράν η καλύτερη εκπαιδεύτρια στο χώρο των Πρώτων Βοηθειών.Το πιο πρόσφατο πόνημά της στο χώρο του παιδικού βιβλίου αποδεικνύει περίτρανα το έμφυτο ταλέντο (και θεικό δώρο θα συμπλήρωνα) του να μεταφέρει δυσκολονόητη επιστιμονική γνώση με απλό και κατανοητό τρόπο για όλους. Το βιβλίο πρωτο ...βοηθήματα είναι πρότυπο,πρωτότυπο και μοναδικό στο είδος του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατέχει με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση στην κατηγορία Βιβλία Γνώσεων. Γνωρίζοντας όλο και καλύτερα την κ. Λεντζή Αμαλία διαπιστώνω χαρισματικές πτυχές του χαρακτήρα της που επιμελώς από ντροπή ή ταπείνωση (μάλλον το δεύτερο) κρύβει. Την συμβουλέυω λοιπόν να μην τα παρατήσει ποτέ.Την ενθαρύνω να συνεχίσει την προσπαθειά της,και της εύχομαι καλό ταξίδι στο χώρο της συγγραφής με ότι καλύτερο.Γιατί της αξίζει πραγματικά.

user

Βασίλης Παπαδήμος "Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ "
Φεβρουάριος 13, 2014

Ποιός από μας δεν θυμάται στίχους και ποιήματα από την παιδική του ηλικία; Παίζοντας με τις λέξεις,φτιάχνοντας στίχους και εικόνες,η Αμαλία Λεντζή μετατρέπει την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε παιχνίδι. Ο έξυπνος στίχος,η επιλογή των ζώων-ηρώων -και τα ονόματα αυτών-,καθώς και η εξαιρετική εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη,κάνουν το βιβλίο ακόμα πιο προσιτό στους μικρούς (αλλά και στους μεγάλους) αναγνώστες του. Προσφέρει ουσιαστική μάθηση για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση ατυχημάτων που προκύπτουν στην καθημερινή μας ζωή,αποβάλοντας ταυτόχρονα συνήθειες και στερεότυπα δεκαετιών. Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια η οποία πρέπει να βρίσκεται στο ράφι κάθε οικογενειακής αλλά και σχολικής βιβλιοθήκης. .

user

Ευαγγελία Παπαδοπούλου. "Σύμβουλος Ψυχολογίας-Παιδαγωγός"
Φεβρουάριος 15, 2013

Το βιβλίο "Πρώτο…βοηθήματα " είναι ένα θετικό παράδειγμα-πρότυπο για κάθε παιδικό και σχολικό βιβλίο: δείχνει με απλό τρόπο πως η διδασκαλία, η μάθηση και η μετάδοση της γνώσης σημαντικών και χρήσιμων θεμάτων, όπως είναι οι πρώτες βοήθειες, μπορούν να γίνουν με χαρά και χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση! Τα στοιχεία αυτά κρατούν την καρδιά ανοιχτή και το μαθησιακό ενδιαφέρον ζωντανό σε μικρούς και σε μεγάλους! Αυτά τα στοιχεία δείχνουν επίσης, ότι το βιβλίο γράφτηκε με ψυχή , γι' αυτό και έχει τη δύναμη να αγγίξει τις ψυχές όλων μας (και των αναγνωστών του).

user

Dr Λέκεα - Καρανίκα. "Παιδίατρος M.D Ph. D Bristol University"
Φεβρουάριος 15, 2013

Πρόκειται για ένα μικρό κόσμημα σε μορφή βιβλίου. Είναι ταυτόχρονα επιστημονικά σωστό (Η κυρία Λεντζή επιμεληθεί εξαιρετικά το επιστημονικό κομμάτι) και οπτικά απολαυστικό χάρη στην εικονογράφηση που το συνοδεύει. Είναι εύληπτο γιατί τα παιδιά γιατί μπορούν εύκολα να το μάθουν απ' έξω και την ίδια ώρα χαζεύοντας τα ζωάκια στις ζωγραφικές να περνάνε ώρες παραγωγικές και χρήσιμες. Το συνιστώ στους γονείς των παιδιών όλως των ηλικιών γιατί στη αρχή περνάνε ώρα μαζί διαβάζοντας και σχολιάζοντας και στη συνέχεια τα ίδια μπορούν να ανατρέξουν στο βιβλίο και να φτιάχνουν ιστορίες μόνα του.

user

Εύη Σκαρίπα Διαφημίστρια Μητέρα 4 παιδιών!
Ιανουάριος 10, 2013

Αγαπητή Αμαλία, Ενθουσιάστηκα με το βιβλίο σου! Είναι μια εξαιρετική δουλειά και ιδιαίτερα χρήσιμη για μικρούς και μεγάλους.. Πρωτότυπη ιδέα, καλογραμμένο, με χιούμορ και υπέροχη εικονογράφηση.. Να φανταστείς, μου άρεσε τόσο πολύ που άρχισα να μιλάω κι εγώ όπως ο Κλώνης, ο Άκης, η Χαρά και ο Λουκουρούκου..Τί έννοώ? "Ένα υπέροχο βιβλίο για μεγάλους και μικρούς που με χάρη μας μαθαίνει να βοηθάμε τους γιατρούς. Η Αμαλία το'χει γράψει που έχει γνώσεις φοβερές κι έτσι εμείς την χαιρετούμε και της στέλνουμε πολλές ευχές!" Μπράβο σου! Σου εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία !

user

Μάνια Ζηρίδη
Ιανουάριος 10, 2013

Το βιβλίο αυτό μέσα από τρυφερές ιστορίες, με παιχνιδιάρικο και απλό τρόπο δίνει στους μικρούς αναγνώστες μαθήματα ζωής. Η Αμαλία Λεντζή δημιουργεί ένα βιβλίο που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι που υπάρχουν παιδιά.

4 Δημοσιεύματα στον τύπο

user

"Το Βήμα"

Says:
Ιανουάριος 10, 2013

Δημοσίευμα του βιβλίου "Πρώτο…βοηθήματα" στην εφημερίδα "Το Βήμα" στην ενότητα "Προσθήκες" διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.

user

"Ελευθεροτυπία"

Says:
Ιανουάριος 10, 2013

Στη ηλεκτρονική της εφημερίδα η Ελευθεροτυπία αναφέρει:

Παραμυθοϊστορίες

Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας μας προσφέρει μέσα από το νέο της βιβλίο η Αμαλία Π. Λεντζή, εκδόσεις Νίκας, ποιητική διασκευή Καλλιρόης Ντινοπούλου, εικονογράφηση Γιώργου Πετρίδη.

user

"Queen.gr"

Says:
Ιανουάριος 10, 2013

Στο Queen.gr, η Νίκη Κάρτσωνα έγγραψε μεταξύ άλλων: "Η Αμαλία, αναγνώστρια του queen.gr και Εισηγήτρια σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, πρόσφατα μου μίλησε για το καινούργιο της βιβλίο. Έχει να κάνει με τις πρώτες βοήθειες που πολλοί θα θέλαμε να έχουμε μαθει στα παιδιά μας αλλά τελικά στην κρίσιμη εκείνη στιγμή συνειδητοποιούμε, πως το είχαμε αμελήσει..."

user

"Book club 21 Facebook"

Says:
Ιανουάριος 10, 2013

Παρουσίαση του βιβλίου "Πρώτο…βοηθήματα" στο book club N21.

ΑποστόλέςΕλλάδα και Εξωτερικό.

pix pix pix pix pix pix

Υπηρεσία newsletterΕγγραφή στη υπηρεσία συχνών μηνυμάτων

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μου και ενημερωθείτε για διάφορα θέματα και συμβουλές που αφορούν τα μικρά παιδιά.

ΕπικοινωνίαΕπικοινωνία με την Αμαλία Π. Λεντζή

Φόρμα επικοινωνίας

icon-Facebookicon-twitter

Τηλέφωνο: +30 693 000 000
FAX: +30 210 000 000

E-mail: amalia@amalialentzi.eu